GASTRONOMİ Üzerine Araştırmalar
Kategori
Stok Kodu
CDEKMN24
Editör
Prof. Dr. Düriye Bozok, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Doç. Dr. Murat Doğdubay, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sarıoğlan, Yrd. Doç. Dr. Göksel Kemal Girgin
Yayın Yılı
2017
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
528
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786059440806
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
90,00 TL + KDV
%15
90,00 TL
76,50 TL
Tüm dünyada kültürel varlığın önemli bir unsurunu oluşturan yöreye özgü ve geleneksel yiyecek-içecekler son yıllarda hızla, gastronominin bilim olarak ifade edilmesine dek uzanan bir etkiye sebep olan, küresel üne sahip ürünlere dönüşmektedir. Bu durumun, mutfağın bilim adamları olarak ifade edilebilecek, ünlü aşçılar, gurmeler, girişimciler ile gastronomi alanında çalışan akademisyenlerin, giderek daha geniş çaplı bir uygulama ve araştırma alanı içerisinde, hem yeni eğilimlere yön vermek hem de bu eğilimleri yakalamak için üstün bir mücadele içine girmelerine sebep olduğundan bahsetmek mümkündür. Bu çerçevede gastronomi olgusunda yeni trendleri ve gelişimleri çok boyutlu bir biçimde belirlemek amacıyla bu kaynak oluşturulmuştur. Gastronomi olgusunda yeni trendleri ve gelişimleri takip etme motivasyonunda genç aşçılar, şefler ve yiyecek-içecek yöneticileri gibi sektör temsilcilerinin yanı sıra örgün ve yaygın gastronomi eğitimi veren bir çok eğitim kurumundaki derslerde kaynak olarak kullanılabilecektir.