YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE İŞLETME SERMAYESİ YÖNETİMİ
Kategori
Stok Kodu
ABDPQRX6
Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Melahat Yıldırım Saçılık
Yayın Yılı
2021
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
114
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052543535
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
110,00 TL + KDV
%15
110,00 TL
93,50 TL
Artan rekabet koşulları çerçeveside işletmelerin tam kapasite ile faaliyetine kesintisiz devam edebilmesi, olağanüstü durumlarda mali yönden zor durumlara düşmesini önleyebilmesi, faaliyetini karlı ve verimli bir şekilde yürütebilmesi açılarından işletme sermyesi yönetimi büyük önem taşımaktadır. İşletme sermayesi yönetimi, turizm işletmelerinde genellikle konaklama işletmeleri baz alınarak incelenmektedir. Konaklama işletmelerinin bir alt departmanı olarak yiyecek içecek birimlerindeki işletme sermayesi yönetimini ele alınan çalışmalar yoğunluktadır. Bu kitapta ise finansal yönetimin önemli bir unsuru olan işletme sermayesi yönetiminin yiyecek içecek işletmelerindeki uygulamaları ele alınmıştır. Düşük bir işletme sermayesi oranı ile çalışan yiyecek içecek işletmelerinde nakit, alacak ve stok yönetimi uygulamalarının işletme sermayesi yönetim etkinliğine ve dolayısıyla işletme karlılığına etkisine değinilmiştir.
Kitabın ilk bölümünde iştetme sermayesi genel özellikleri ele alınarak yiyecek içecek işletmelerinde uygulanma yöntemlerine değinilmiştir. İkinci bölümde işletme sermayesi unsuru olan nakit yönetimi; ikinci bölümde diğer bir işletme sermayesi unsuru alacak yönetimi ve son olarak stok yönetiminin yiyecek içecek işletmelerindeki etkinliği incelenmiştir.