TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYETLER VE KONTROLÜ
Kategori
Stok Kodu
CELRSTVX
Editör
Yrd. Doç. Dr. Nurettin Ayaz, Yrd. Doç. Dr. Bayram Akay
Yayın Yılı
2016
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
296
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786059440264
Örnek
Gönderilir
Fiyat
120,00 TL + KDV
%15
120,00 TL
102,00 TL
Kitap, toplam on iki bölümden oluşmaktadır. Kitap bölümleri; özel öğrenme amaçları ve hedefler kapsamında tablolar, çizimler ve önemli modellerle yapılandırılmıştır. Birinci bölümde; turizm işletmeleri ve maliyet kontrolüne yönelik temel kavramlara yer verilmektedir. İkinci bölümde; turizm işletmelerinde maliyet kontrol süreci, üçüncü bölümde; yiyecek maliyet kontrolü, dördüncü bölümde; içecek maliyet kontrolü, beşinci bölümde; işgücü maliyet kontrolü, altıncı bölümde; diğer maliyetlerin kontrolünü ele alınmaktadır. Yedinci bölümde; turizm işletmelerinde ürün fiyatlandırma, sekizinci bölümde; turizm işletmelerinde fiyat-hacim-kar ilişkisi, dokuzuncu bölümde turizm işletmelerinde maliyet analiz yöntemleri, onuncu bölümde; turizm işletmelerinde bütçeleme, onbirinci bölümde menü hazırlanmasında maliyet kontrolü ve onikinci bölümde de turizm İşletmelerinde giderlerin ayrıştırılması konularında ilgililere desteklemek amacıyla tasarlanmıştır.