TURİZM GASTRONOMİ TURİZMİ VE GASTRONOMİK SEYAHATLER
Kategori
Stok Kodu
ADHPRWX3
Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Gül Yılmaz
Yayın Yılı
2020
Baskı No
1
Boyut
14,5 x 21,5
Sayfa Sayısı
88
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052542378
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
20,00 TL + KDV
%15
20,00 TL
17,00 TL
Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, turizmin tarihçesi, tanımı ve çeşitleri aktarılmaktadır. Ayrıca, bölümde destinasyon tanımına da yer verilerek turistik destinasyonlar anlatılmakta ve turizmde ürün kavramına değinilmektedir. İkinci bölümde ise, turistik ürün çeşidi olarak gastronomi kavramı ve gastronomi turizmi tanımlarına yer verilmektedir. Bunun yanı sıra, bölüm içerisinde gastronominin tarihçesi aktarılırken gastronomi çeşitleri de anlatılmaktadır. Çalışmanın üçüncü yani son bölümünde, gastronominin yeme içme kültürüne etkisi, etkinlik turizmi açısından gastronomi ve gastronominin gerek ulusal, bölgesel gerekse de yerel katkılarının neler olduğu belirtilmektedir. Sonrasında, Türkiye’de kalkınma planlarında gastronomi turizmine yer verilip verilmediği araştırılmakta, gastronomi turizminde Türk mutfağının rolüne değinilmekte ve Türkiye’de gastronomi seyahati yapılacak destinasyonlar açıklanmaktadır. Son olarak da, dünya genelinde gastronomi seyahatlerinin hangi rotalara düzen-lenebileceği konusuna da açıklık getirilmektedir.