Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI

TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI

Kategori
Stok Kodu
AHJLSW39
Editör
Prof. Dr. Orhan İçöz, Prof. Dr. Muzaffer Uysal
Yayın Yılı
2019
Baskı No
1
Boyut
21 x 29,7
Sayfa Sayısı
758
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052540855
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
700,00 TL + KDV
%15
700,00 TL
595,00 TL
 
Ansiklopediler uzun yıllardır yaşamımızda olan, genel kültür amaçlı ya da belirli bilim dallarında kullanılan temel kavramları nispeten kısa metinler ile açıklamayı amaçlayan ve çoğunlukla birçok kitaptan oluşan setler halinde yayınlanan çalışmalardır. Ülkemizde de bu anlayışla yayınlanmış olan çok sayıda ansiklopedi vardır. Ayrıca dünya genelinde yayınlanmış olup, Türkiye'de de basılan genel kültür içerikli birçok büyük ansiklopedi de bulunmaktadır. Ancak, ülkemizde bugüne kadar özel olarak "turizm” içerikli bir çalışma henüz yapılmamıştır. Bu kitabın sunum yazısında belirtildiği üzere, ülkemizde 1965 yılında basılmış olan ve içinde turizm ile ilgili konular olarak sadece mekânsal tanıtımların ve bazı turistik değerlere ilişkin bilgilerin yer aldığı bir kitap olsa da, bunun doğrudan bir turizm ansiklopedisi olduğu söylenemez. Oysa ki, batı ülkelerinde yayınlanmış olan çok sayıda turizm ansiklopedisi bulunmaktadır. Bu kitapların başlıca özelliği de doğrudan ve sadece turizm konusundaki bilgiye akademik bir format ve içerikle yer vermeleri ve büyük bir kısmının da çok sayfalı (800-1000 sayfa gibi) tek bir kitaptan oluşmasıdır.

"Turizm Ansiklopedisi – Türkiye” isimli bu kitap 2 yıllık süreyi kapsayan bir ortak çalışma sonucu ortaya çıkmıştır. 2017 yılı Haziran ayı başında bir fikir olarak filizlenen bu çalışma, daha sonra farklı üniversitelerden 13 Profesör, 11 Doçent ve 1 Dr. Öğretim Üyesi'nden oluşan 25 Alan Editörü'nün bu çalışmaya katkı yapmayı kabul etmesi ve ardından da her bir alan editörünün sayıları 10 ile 25 arası değişen yazar ile kendi çalışma grubunu oluşturup ansiklopedi maddelerini belirlemesi ile şekillenmeye başlamıştır. Çalışmaya her biri kendi alanlarının uzmanı ya da ilgili alanlarda önemli çalışmaları olan çoğunluğu akademisyen 380 yazar toplam 1672 adet maddenin içeriğini hazırlamıştır. Bu maddelerin belirlenmesinde, doğrudan turizmin üç temel alanı olarak kabul edilen "Ulaştırma, Konaklama ve Yeme-İçme” faaliyetlerine öncelik verilmiştir. Kitabın adının uzantısında "Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları” ifadesinin yer almasının nedeni de, insanların "yer değiştirme” hareketlerini açıklayan ve uzmanlar tarafından bu sektörün "dinamik” unsuru olarak tanımlanan "Seyahat ve Turizm” kelimelerinin doğrudan "Turizm”  kavramı altında; "Konaklama” ve "Yeme-İçme” gibi sektörün "statik” unsurlarını oluşturan konuların da diğer yan faaliyetlerle birlikte "Ağırlama” kavramı içinde yer almasıdır. Turizmin bu temel alanlarındaki kavramların yanı sıra, turizm ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilgili olan diğer alanlardaki kavramlara da yer verilerek yukarda belirtilen toplam madde sayısına ulaşılmıştır.
TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI AHJLSW39
TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.