TABAKTAKİ SANAT TABAK TASARIMININ İLKELERİ
Kategori
Stok Kodu
5SWY2VVUQP
Yazar
Berrin Onurlar, Mustafa Aksoy
Yayın Yılı
2024
Baskı No
1
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
166
Kâğıt Türü
1. Hamur, Renkli
Barkod
9786052549322
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
300,00 TL + KDV
%15
300,00 TL
255,00 TL
Kitabımız, okuyuculara tabak tasarımının temel prensiplerini öğretirken, modern sanatın ve tasarım ögelerinin bu alandaki rolünü de irdelemektedir. Renk uyumu, doku çeşitliliği, kompozisyon kuralları ve denge gibi konulara ayrıntılı bir şekilde değinilmiş ve pratik örnekler ile ipuçları aracılığıyla, okuyucuların bu bilgileri kendi mutfaklarında nasıl uygulayabilecekleri gösterilmiştir. Tabak tasarımında kullanılan her öge, yemeğin lezzetini ve sunumunu bir üst seviyeye taşımaktadır. Tasarım ilkeleri, bu ögelerin bir araya gelerek görsel olarak dengeli ve çekici bir kompozisyon oluşturmasını sağlamaktadır.
Yemek, sadece tat ve koku duyularına hitap etmez; aynı zamanda görselliğiyle de bir sanat eseri gibi iz bırakır. Bu kitabı, mutfakta sanatsal bir dokunuş arayan profesyonel şefler, aşçılık ve gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri ile yemek yapmayı seven bireyler için hazırladık. Amacımız, her okuyucunun kendi yaratıcı yeteneklerini keşfetmesi ve tabak tasarımında ustalaşarak sıradan yemekleri olağanüstü sunumlara dönüştürebilmesidir.