SÜRDÜRÜLEBİLİR MUTFAK
Kategori
Stok Kodu
BEGUYZ25
Editör
Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Prof. Dr. Şebnem Tavman
Yayın Yılı
2022
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
404
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052545768
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
85,00 TL + KDV
%15
85,00 TL
72,25 TL
"Ekmek kırmak" terimi, genellikle bir yemeği paylaşmak için bir araya gelen iki veya daha fazla kişiyi ifade etmektedir. Birçokları için bu terim, mevsimlik şenliklerin manzaraları ve kokularıyla çevrili bir tatilde aile üyeleriyle birlikte bir yemek odası masasının etrafında oturmanın görüntüsünü çağrıştırır. Diğerleri için, "ekmek kırmak", şans eseri bir akşam yemeğinde komşularını tanıma anılarını canlandırmaktadır. Ancak uluslararası ilişkiler dünyası için bu ifadenin ardındaki kavramın yepyeni bir anlamı bulunmaktadır. Aslında dış politikadaki en son aracın gelişimini etkilemiş olup buna "gastrodiplomasi” denilmektedir.
Uusal, kültürel bir marka geliştirmek, ulusların gastrodiplomasi hedeflerini gerçekleştirmeye veya ortak bir ulusal mutfak etrafında birleşmeye yardımcı olabilecek yurtdışındaki diasporik ve etnik topluluklarını güçlendirmelerine olanak tanır. Bu da mutfağın gelişmesi, mutfakta yaratıcılığın ve kalitenin artırılması, mutfak çalışanlarının profesyonelleşmesi ve gastronomi ekonomisinin gelişmesi, gibi gastronominin birçok bileşeninin yanı sıra ülkenin ve bölgelerin tanıtımının sağlanarak gastronomiminin sürdürülebilirliği için önemli ve gereklidir.