MUTFAK UYGULAMALARI
Kategori
Stok Kodu
ACFNX689
Editör
Prof. Dr. Semra Akar Şahingöz, Doç. Dr. Tufan Süren
Yazar
Prof. Dr. Velittin Kalınkara, Prof. Dr. Aydın Şık, Arş. Gör. Batuhan Öztürk, Doç. Dr. C. Yiğit Özbek, Prof. Dr. Semra Akar Şahingöz, Doç. Dr. Aybüke Elif Ceyhun Sezgin, Arş. Gör. Eren Yalçın, Dr. Öğr. Gör. Esra Gölge, Arş. Gör. Ümit Can Kaya, Öğr. Gör. Ayşe Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Fulya Sarper, Doç. Dr. Ümit Sormaz, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Büşra Madenci, Arş. Gör. Mustafa Yılmaz, Öğr. Gör. Ali Şen, Öğr. Gör. Mustafa Akturfan, Öğr. Gör. Fatih Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Tufan Süren, Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Onur, Öğr. Gör. Osman Can Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Ali Solunoğlu
Yayın Yılı
2024
Baskı No
2
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
536
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052542422
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
250,00 TL + KDV
%15
250,00 TL
212,50 TL
Kitapta endüstriyel mutfak planlanması ve ergonomi, mutfakta kullanılan ekipmanlar ile mutfak araçlarında kullanılan malzemeler, bu malzemelerin özellikleri, avantaj ve dezavantajları ile ilgili bilgilere yer verilmiştir. Besin gruplarına göre yiyecek hazırlama ve pişirme yöntemleri, ordövler, kanepeler, salatalar, çorbalar, pilavlar, makarnalar, yumurta yemekleri, etler, su ürünleri, soslar, unlu mamuller, tatlı, pasta hazırlama ve süsleme konuları ele alınmış, ilgili bölümler örnek reçetelerle ve görsellerle sunulmuştur. Ayrıca yiyecek içecek servis yöntemleri, hijyen, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik riskler alınabilecek önlemler üzerinde durulmuştur. Kitabın sahip olduğu içerikle yüksekokul programları ve fakültelerin ilgili bölümlerinin müfredatlarında yer alan mutfak uygulamaları dersleri için kaynak kitap niteliğinde hazırlanmış, öğrenme çıktıları ve bölüm sonu sorular da yer almıştır.