MUTFAĞIN GİZEMLERİ MUTFAK KİMYASI: GIDA BİLİMİ VE MUTFAK SANATLARI
Kategori
Stok Kodu
BHLPRSW6
Editör
Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Prof. Dr. Semih Ötleş
Yayın Yılı
2023
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
790
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052547236
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
280,00 TL + KDV
%15
280,00 TL
238,00 TL
Moleküler gastronomi, yenilebilir malzemelerin pişirme sırasında fiziksel ve kimyasal dönüşümleri ve bunların tüketimiyle ilişkili duyusal fenomenlerin incelenmesiyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Moleküler gastronomi, mutfağın ötesine bakan bir bilim alanının, yani gıda teknolojisinin bir parçasıdır. Gıda teknolojisinde, gıda sadece mutfakta değil, daha geniş bir ölçekte analiz edilir. Gıda teknolojisi, bilginin mevcut süreçleri iyileştirmek veya yeni süreçler icat etmek için kullanıldığı uygulamalı bir bölüme ve yeni bilgi arayışının merkezi olduğu teorik bir bölüme de ayrılabilir. Gıda teknolojisi, fizik, kimya ve biyoloji hakkındaki bilgileri bir gıda hakkındaki bilgilerle birleştirir. Gördüğünüz gibi, gıda teknolojisi moleküler gastronomiden ve araştırmadan daha fazlasıdır.