MENÜ VE YÖNETİM
Kategori
Stok Kodu
111245
Yazar
Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, Prof. Dr. Murat Hançer
Yayın Yılı
2013
Baskı No
2
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
312
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9789758969326
Örnek
Gönderilir
Fiyat
150,00 TL + KDV
%15
150,00 TL
127,50 TL
Yiyecek-içecek endüstrisine yatırım yapanlar ve yöneticilerce, menü yoluyla yönetim konusuna gereken önemin verilmediği ve karlı olmayan yer ve binalarda yatırıma gidildiği görülmektedir. Yiyecek-içecek tesislerinin kuruluş aşamasında menü dikkatte alınmadığı için, faaliyete geçirildikten sonra bu tesislerde ağır masraflara yol açan değişiklikler yapılmaktadır. Menü ile yönetim konusunda uygulama ve deneyim daima önde gelmiş, kuramsal bilgilere pek önem verilmemiştir. Yiyecek-içecek yöneticilerinin menü ile yönetim konusuna sadece deneyim bilgileri açısından yaklaşmaları büyük bir eksikliktir. Menü, yiyecek-içecek tesisinin kuruluş, faaliyet ve yiyecek-içecek tesisinin bir tipten diğer bir tipe dönüştürülmesi aşamalarında gerekli olan bir yönetim aracıdır. Menü, insan ve toplum sağlığı ile yakından ilgili olduğu için de ayrıca büyük bir önem kazanır. İyi ve başarılı yiyecek-içecek tesisleri, insan ve toplum sağlığı açısından dengeli ve yeterli beslenmenin ilke ve kurallarını çok iyi bilen, sosyal sorumluluklarını kavrayan ve bunlara göre menü planlayıp geliştiren tesislerdir.