MENÜ MÜHENDİSLİĞİ
Kategori
Stok Kodu
111244
Yazar
Doç. Dr. Murat Doğdubay, Öğr.Gör. Gencay Saatcı
Yayın Yılı
2014
Baskı No
1
Boyut
14,5 x 21,5
Sayfa Sayısı
124
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786054940509
Örnek
Gönderilir
Fiyat
100,00 TL + KDV
%15
100,00 TL
85,00 TL
İkinci bölümde: yiyecek-içecek işletmelerinde sistem yaklaşımı dahilinde üretim fonksiyonu ve menü ilişkisi incelenerek, yiyecek-içecek işletmelerinde üretim sistemlerinin uygulanmasına ve moleküler mutfak ve füzyon mutfak uygulamalarının menü ile ilişkisine yer verilmiştir.
Üçüncü bölümde: menü kavramı, tarihsel gelişimi, çeşitleri, dizaynı, fiyatlandırma şekilleri, işlevleri ve hijyen uygulamaları açıklanmıştır.
Son bölüm olan dördüncü bölümde: yiyecek-içecek işletmelerinin işletme fonksiyonları- menü mühendisliği ilişkisel yaklaşımı ele alınarak, menü mühendisliği kavramı ve tarihsel gelişimi anlatılmaktadır. Menü mühendisliğinin uygulanması esnasında yiyecek-içecek işletmelerinin işletme fonksiyonları ile olan ilişkisi temel alınarak konunun önemine ve uygulamadaki yararlarına da yer verilmeye çalışılmıştır.