KORE MUTFAK KÜLTÜRÜ
Kategori
Stok Kodu
ADEFGS13
Yazar
Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, Doç. Dr. Mustafa Aksoy, Dr. Alper Işın
Yayın Yılı
2020
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
200
Kâğıt Türü
1. Hamur, Renkli
Barkod
9786052543412
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
150,00 TL + KDV
%15
150,00 TL
127,50 TL
Bu kitabın hazırlanmasındaki başlıca amaç Kore kültürüne ve elbette mutfağına duyulan ilgi olmuştur. Ankara’da faaliyet gösteren Kore Kültür Merkezi bu ilginin oluşmasında önemli katkı sağlamaktadır. Merkezce düzenlenen Kore mutfağı ve Korece kursları ile kültürü tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler takdire şayandır.
Kore kültürünün, yaşam tarzının yaygınlaşması amacına hizmet eden bu tarz uygulamaların can alıcı noktalarından bir diğeri de; HANSIK’in dünyanın pek çok üniversitesinden davet ettiği akademisyenlerin katılımıyla kendi ülkesinde düzenlediği kurslarla mutfak kültürünü tanıtması olmuştur. Bu faaliyet kapsamında akademisyenler ülkenin yeme içme kültürünü yakından deneyimleme ve teorik/uygulamalı eğitimlerle Kore mutfak kültürü hakkında bilgiyle donatılmakta, ülkelerine döndüklerinde ilgili derslerde özellikle mutfak kültürü hakkında ziyadesiyle edindikleri bilgi, görgü ve beceriyi öğrencilerine aktarmaktadırlar.