İNSAN-TOPLUM-ÇEVRE EKSENİNDE TURİZM
Kategori
Stok Kodu
VPYEBRR72X
Editör
Doç. Dr. Gizem Özgürel, Doç. Dr. Levent Karadağ
Yayın Yılı
2024
Baskı No
1
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
210
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052549339
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
200,00 TL + KDV
%15
200,00 TL
170,00 TL
Dünyanın artan nüfusu, özellikle gıda tüketimi alanında endişelerin artmasına neden olmuştur. Her ne kadar Dünya'nın yüzey alanı bu büyüme için yeterli görünse de bu nüfusu sürekli beslemek göz korkutucu bir iştir. İklim değişikliği, doğal afetler, kötü tarım uygulamaları, kuraklık ve atık gibi insan kaynaklı olaylar gıda bulunabilirliğini etkilemeye başlamıştır. Bu sorunların kontrolsüz devam etmesi tüketim kalıplarını ve miktarlarını da etkilemiştir. Zengin ülkelerde tüketim arttıkça, gelişmekte olan bölgelerde gıdaya erişimdeki eşitsizlikler de artmakta bu da göçe, beslenme alışkanlıklarında değişikliklere ve güvenli gıdaya erişim eksikliğine yol açmaktadır. Bilim insanları bu sorulara doğru yanıtlar verebilmek, doğal kaynakları korumak ve sürdürülebilirliği sağlamak için birçok araştırma yürütmektedir. Gıda üretimi özellikle sürdürülebilir gastronomi alanında artan tartışmalar çağımızın en dikkat çekici trendleri arasında yer almaktadır.