GIDA COĞRAFYASI
Kategori
Stok Kodu
EHNPY123
Editör
Prof. Dr. Taşkın Deniz, Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı
Yayın Yılı
2024
Baskı No
2
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
370
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052547281
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
130,00 TL + KDV
%15
130,00 TL
110,50 TL
Bu kitap, yemekle ilgili "ne”, "nerede”, "kim”, "nasıl” ve "neden” sorularını ele alan bir kitaptır. Gıda nedir ve nereden gelir? Kim yetiştirir, yemek yapar ve kim yer? Neden bazı insanlar gereğinden fazla yerken bazıları aç kalır? Yiyecekler nasıl yapılır ve insanlar ve mekanlar üzerindeki etkileri nelerdir?. Gıdanın üretim, dönüşüm ve tüketiminin mekânsal ifadelerine odaklanarak, gıdanın sorunlarını ve olanaklarını eşit ölçüde incelemeye çalışıyor ve coğrafi bakış açılarının getirebileceği belirli içgörüleri ön plana çıkarıyoruz.
Bu kitabın sizi yemeklerin çok yönlü, karmaşık ve büyüleyici coğrafyalarıyla tanıştırması konusunda büyük umutlarımız var. Öncelikle umarız bizim yazarken keyif aldığımız kadar siz de okurken keyif alırsınız. Birden çok konuyla ilgilenmenizi sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda yemek, yemek yeme ve akşam yemeğinizi size getiren tüm etkinlikler hakkında coğrafi hayal gücünüzü harekete geçiren bir kitap üretmek için çalıştık. Bunu desteklemek için, ilgi alanlarınıza göre daha fazla keşfedebileceğiniz örnekler etrafında daha genel noktalarımızı oluşturmaya çalıştık. Sizi kitaba daha fazla çekmek ve bazı konuları meslektaşlarımızın birinci şahıs anlatımlarıyla canlı hale getirmek için araştırmaları ve kendi kişisel deneyimleri aracılığıyla bu konular üzerinde düşünmelerini istedik.