GENELDEN GASTRONOMİYE DEFNE
Kategori
Stok Kodu
ADKMT289
Yazar
Dr. Ebru Kemer, Öğr. Gör. H. Utku Çelik Gençoğlu, Öğr. Gör. Nurhayat İflazoğlu
Yayın Yılı
2021
Baskı No
1
Boyut
13,5 x 19,5
Sayfa Sayısı
60
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052543993
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
100,00 TL + KDV
%15
100,00 TL
85,00 TL
Defne adını verdiği defnegiller (Lauraceae) familyasındandır. Defne, ülkemizde yaygın olarak tanınan ekonomik değeri yüksek olan tıbbi ve aromatik bir bitki türüdür. Defnenin birçok türü (Kaliforniya, Hindistan, Endenozya, Meksika) olmasına karşın mutfak ortamında kullanılan yaygın tür; kurutulmuş Akdeniz defnelerinin (Laurus nobilis L) yapraklarıdır. Tıp ve kozmetik sektöründe geniş ölçüde faydalanılan defneyaprağının tatlandırıcı özellikleri de antik çağlardan beri bilinmektedir. Gıda sektöründe popüler bir baharat olan defneyaprağı, hem koruyucu hem de lezzet verici/ dengeleyici özelliklere sahiptir.
Genelde Gastronomiye Defne adlı bu kitap alanda hazırlanmış ilk ve tek kitap olmakla birlikte defne bitkisinin gastronomiye katkısı ve güncel gelişmelerin hem bilim camiası hem de uygulayıcılarla paylaşılması amacıyla hazırlanmıştır. Uzun bir araştırma sürecinin ardından hazırlanan bilgiler düzenli hale getirilerek okuyucuya sunulmuştur. Ayrıca kitabın gastronomi alanında çalışan uygulayıcılara, defne bitkisine yönelik farklı bir bakış açısı oluşturacağı düşünülmektedir.