GELENEKTEN GELECEĞE: TÜRK MUTFAĞINDA MOLEKÜLER DOKUNUŞLAR
Kategori
Stok Kodu
WYPMDSK3BR
Editör
Öğr. Gör. Dr. Lokman Dinç, Editör Yard. Öğr. Gör. Soner Beşcanlar
Yayın Yılı
2024
Baskı No
1
Boyut
16x24
Sayfa Sayısı
198
Kâğıt Türü
1. Hamur, Renkli
Barkod
9786052549483
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
200,00 TL + KDV
%15
200,00 TL
170,00 TL
Moleküler mutfak, son yıllarda dünya genelinde gastronomi alanında ilgi gören ve yenilikçi teknikler sunan bir yaklaşım. Türk mutfağında da bu yeniliklerin yansımalarını görmeye başlıyoruz. Ancak Türk mutfağının köklü gelenekleri ve zengin çeşitliliği, moleküler mutfağın bu geleneksel yapıya nasıl entegre olacağı konusunda önemli bir soru işareti yaratabilmektedir. Bu eser, Türk Mutfağının geleneğini Moleküler Mutfağın Geleceği ile birleştirerek siz okuyuculara bu iki unsurun entegrasyonu noktasında yardımcı olabilmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda sizlere on üç bölüm sunan bu eserde Türk Mutfağının temelleri ve Moleküler Mutfağın temelleri ele alınarak Moleküler Mutfak tekniklerine yer verilmiş ve Moleküler Mutfak tekniklerinin diğer disiplinler ile ilişkisi de incelenmiştir.