GASTROTEKNOLOJİ
Kategori
Stok Kodu
CNQRST57
Editör
Dr. Ahmet Erdem, Dr. Mahmut Barakazı, Dr. Levent Selman Göktaş
Yayın Yılı
2024
Baskı No
2
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
328
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052546802
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
250,00 TL + KDV
%15
250,00 TL
212,50 TL
İnsan yaşamının modernleşme sürecindeki en önemli araçlardan birisi olan bilgi, zaman içerisinde teknolojik yeniliklere kapı aralamıştır. Kâğıdın icat edilmesinden yapay zekâya kadar tüm yenilikler insanların yaşam tarzını yeniden şekillendirmiştir. Özellikle sanayi devrimi ve buna paralel olarak ulaşımda yaşanan teknolojik yenilikler gastronomi alanında dijital dönüşüm sürecini hızlandırmıştır. Gastronomi alanında yaşanan teknolojik dönüşüm mutfaktaki süreçleri kolaylaştırmış, yeni tekniklerin ve lezzetlerin ortaya çıkmasına imkân tanımıştır. Bu durum insanların konfor alanlarını genişleterek yaşam standartlarını artırmıştır. Yaşanan dijital dönüşüm aynı zamanda israf ve sürdürülebilirlik konularında da önemli argümanların ortaya çıkmasını sağlamıştır. İnsan ömrünün uzamasıyla beraber ortaya çıkan nüfus artışı, sürdürebilir yiyecek içecek politikalarının önemini giderek artırmıştır. Bu kapsamda gastroteknoloji özellikle bu politikaların uygulanması konusunda en önemli enstrümanlardan biridir.
Gastronomi alanındaki teknolojik dönüşümler bilimsel çalışmalara yön vermekle birlikte ders müfredatlarına dahil olmuştur. Özellikle Yükseköğretim düzeyinde verilen eğitimlerde gastronomi ve teknoloji bağlantılı konular ağırlık kazanmaya başlamıştır. Gastronomi ve teknoloji temelli hazırlanan bu kitap multidisipliner bir bakış açısıyla alana özgü güncel konuları içermektedir. On dört bölümden oluşan bu eser hem teorik hem de dünya genelinde örnek uygulamaların ön plana çıkartıldığı lojistik, seyahat, dijital ekonomi, sosyal medya ve metaverse gibi birçok konuya değinmektedir. Bu kapsamda gastronomi eğitiminde materyal olarak kullanılabileceği gibi, alanda ki araştırmacıların ve uygulamacıların da yararlanabileceği kaynak kitap olarak tasarlanmıştır.
Gastronomi alanına katkı sağlaması dileğiyle…