GASTRONOMİDE TRANSFORMASYON
Kategori
Stok Kodu
AGHLTUX9
Editör
Prof. Dr. Murat Doğdubay
Yayın Yılı
2021
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
158
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052544440
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
90,00 TL + KDV
%15
90,00 TL
76,50 TL
İnsanlık tarihine paralel biçimde farklı anlamlar edinen yemek kavramı ve yemek yeme eyleminin endüstriyel ve toplumsal çıktıları, her dönemde araştırılması gereken önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm dünyada üretim-tüketim biçimleri, pazarlama anlayışları ve toplumsal yaşantılar değişirken; tercih edilen ürünler, yiyeceklerin üretim biçimleri, kullanılan yöntemler, araçlar, sunuş ve yiyeceklerin tüketim biçimlerinde de ciddi dönüşümler meydana gelmiştir. Dolayısıyla yemeği, yeme eylemini ve gastronomide dünden bugüne gerçekleşen transformasyonu açıklarken; pazarlamadaki ve toplumsal yaşam biçimlerindeki dönüşümün eş zamanlı olarak ele alınması gerektiği düşünülmektedir.
Hazırlanan kitap içerisinde gastronominin geçirdiği transformasyonu daha iyi tanımlayabilmek adına hem gastronominin tarihsel yolculuğu, hem de evrimi detaylı biçimde incelenmiştir. Öte yandan pazarlama ve Gastronomi alanında yaşanan transformasyonun toplumsal çıktılarını detaylandırabilmek için İnsanlık 2.0, Pazarlama 3.0, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 kavramlarının da üzerinde durulmuştur. Gastronomi çerçevesinde yemeği sorgulamak, insanlığın, pazarlamanın, endüstrinin ve nihayetinde toplumun gelişimini gastronomi penceresinden inceleyebilmek, gastronomideki transformasyonu toplumsal bütünlük içinde tanımlayabilmek amacıyla hazırlanan bu kitabın özgün olduğu düşünülmektedir.