GASTRONOMİDE GEÇMİŞ, BUGÜN VE GELECEK
Kategori
Stok Kodu
DKPT2467
Editör
Dr. Z. Dilistan Shipman
Yayın Yılı
2020
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
312
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052543207
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
50,00 TL + KDV
%15
50,00 TL
42,50 TL
Paul Freedman "Gastronomi bir bakış açısı, bir estetiği ifade eder" derken, J.A.Brillat-Savarin ise gastronomi bilimini "Bizi beşikten mezara destekleyen, aşkın zevkini ve dostluğa güvenini arttıran, nefreti silahsız bırakan, işleri kolaylaştıran ve hayatın kısa yolunda ardından yorgunluk getirmeyen ve diğer bütün zevklerin yorgunluklarını alan tek zevki” ifade etmektedir.
Gastronomiyi oluşturan "Gastros” mide ve "Namos” ise yasa-kanun anlamındadır. Yıllardır mutfak da tanık olduğum her hazırlanan yemeğin bu süreci nasıl destekleyip şekillendirdiğini yaşadım.