GASTRONOMİDE AKADEMİK ÇALIŞMALAR
Kategori
Stok Kodu
BLQXZ125
Editör
Doç. Dr. Ercan Karaçar, Öğr. Gör. Dr. Ersan Erol
Yayın Yılı
2022
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
124
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052546499
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
50,00 TL + KDV
%15
50,00 TL
42,50 TL
Gastronomi dalı da turizm alt bileşenlerinin bir tanesini oluşturmaktadır. Bu alanda yapılacak her çalışma bulunduğu bölge ve ülkenin yiyeceklerin ön plana çıkarılmasına, tanıtılmasına, pazarlanmasına katkı sağlayacaktır. Sahip olunan değerlerin, yemeklerin ve ürünlerin turizm sektöründe kullanılması ülkelerin turizm faaliyetleri için son yıllarda önem kazanmıştır. Zeytinyağı, keşkek, ayran, baklava, bazı otlar gibi ürünler ya coğrafi işaret almış ya da UNESCO tarafından tescil edilmiştir. Bu faaliyetler sonucunda sunulan ürünlerin sanatla birleşmesi turistlerin ilgisi çekmiş ve gastro turlar yapılmaya başlanmıştır.
Bu çerçevede "GASTRONOMİDE AKADEMİK ÇALIŞMALAR” adlı eserimizde birbirinden çok değerli çalışmalar bulunmaktadır. Bu çalışmalarda sizlere Gastronomi bilimi hakkında kısa ve öz bilgiler sunulacaktır.