GASTRONOMİ TURİZMİ MEKÂNLARI VE YEMEKLERİ Mekânların ve Yemeklerin Aynılaşması ve Farklılaşması
Kategori
Stok Kodu
APUZ1379
Yazar
Mustafa Kesici
Yayın Yılı
2023
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
144
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052548103
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
110,00 TL + KDV
%15
110,00 TL
93,50 TL
Dünya, kültürel anlamda da zengin bir mozaikle süslenmiş bir sahnedir. Bu sahnenin en önemli parçalarından biri de yemeklerdir. İnsanlar, tarih boyunca coğrafi, sosyal ve kültürel faktörlerle etkilenerek kendilerine özgü lezzetleri ve yemekleri yaratmışlardır. Yemekler, bir kültürün mirası, toplumsal ilişkilerin yansıması ve tarihin damgasını taşıyan birer hazine gibidir. Her bir mutfak, kendi benzersiz hikâyesini anlatır ve bu hikâye, bir toplumun geçmişi, değerleri ve kimliği hakkında önemli ipuçları sunar. Gıda, beslenme ve beslenme biçimi fizyolojik, sosyal ve kültürel olarak belki de en çok dikkat edilmesi gereken meselelerden biridir. Turizm disiplini açısından ise destinasyonun sahip olduğu lezzetler önemli kaynaklardan biridir. Farklı kültürlerin yemekleri insanlar için her zaman bir merak konusu olmuştur. Bu merak temelde turizm ve yemek ilişkisini yüzeysel olarak anlamlandırabilir. Ancak, daha derinlemesine açıklamalar için detayların oldukça önemli olduğunu söylemek hata olmayacaktır. İşte bu noktada çalışma hem gastronomi turizmi mekânlarını hem de bu mekânlarda sunulan yemekleri detayları dikkate alarak açıklamaya çalışmaktadır. Bu çalışmanın çıkış noktası; turizm özelinde sürekli olarak farklılıkların değerinin vurgulanmasına karşı, yeme içme mekânlarının giderek birbiri ile aynılaştığını yazarın kişisel gözlemlerinde hissetmesidir.