YENİ
GASTRONOMİ TARİHİ
Kategori
Stok Kodu
ACDEFS19
Editör
Prof. Dr. Mehmet Sarıışık
Yayın Yılı
2023
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
320
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052548332
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
130,00 TL + KDV
%15
130,00 TL
110,50 TL
Kökeni binlerce yıl öncesine dayanan gastronomi özellikle son 30 yıldır tüm dünyada fenomen haline gelmiş bir kavram olup bu özelliğini gelecekte de sürdürmeye devam etmektedir. Günümüzde birçok insan gastronomi bilimine daha fazla merak duyarken yaptıkları seyahatlerin ilk üç motivasyonu arasına da bu olguyu yerleştirmektedir. Festivaller, rotalar, müzeler ve yarışmalar gibi gastronomiye ilgi uyandıran her etkinlik ve uygulama bu alana olan merakı sürekli olarak güncellemektedir. İnsanlar her geçen gün daha fazla araştırmaya yönelmekte ve yenilikçi keşifler kadar bu alandaki tarihi de incelemeye önem vermektedir. Şüphesiz geçmişi bilinmeyenin geleceğine ışık tutması olanaksızdır. Bu açıdan gastronomi tarihini, insanoğlunun ilk varlığından bugüne olan serüvenindeki beslenmeyi, yaşanılan farklı çağlardaki gelişmeleri ve günümüze uzanan değişimleri öğrenmek ve bilgi elde etmek oldukça önemlidir.
Bu eserde olabildiğince bilimsel eser niteliği taşıyan referanslardan hareketle dünya gastronomi tarihi özetlenmeye çalışılmıştır. İlgili yazında sınırlı bilgi varlığı gerçeğinden hareketle en iyisi ve bilimseli katkı sağlayan araştırmacılar ile ortaya konulmaya çalışılmıştır. Şüphesiz hiçbir eser mükemmel değildir. Ama inanıyoruz ki her bilimsel eser literatüre önemli katkılar sağlamaktadır. Bu gerçekten hareketle Gastronomi Tarihi kitabının araştırmacılara, sektör temsilcilerine ve elbette öğrencilere yeni ufuklar açacağına ve yeni kazanımlar sağlayacağına olan inancımız tamdır.