GASTRONOMİ ARAŞTIRMALARI BİBLİYOGRAFYASI Bildiri, Makale, Tez 2013 - 2017
Stok Kodu
KLU35678
Yazar
Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı, Arş. Gör. Mehmet Boyraz, Hülya Mutlu, Öğr. Gör. Faruk Gökçe
Yayın Yılı
2018
Baskı No
1
Boyut
16 x 24
Sayfa Sayısı
640
Kâğıt Türü
2. Hamur
Barkod
9786052540596
Örnek
Gönderilmez
Fiyat
600,00 TL + KDV
%55
600,00 TL
270,00 TL
Sağlıkla, kültürle, ahlakla ve günlük hayatın her saniyesi ile ilişkili olan yeme içme faaliyetlerinin "profesyonelce ve bilimsel bir disiplinle incelenmesi”, yapılan işin niteliğini artırabilecektir. Hemen her alanda olduğu gibi gastronomi alanında da yapılan bilimsel çalışmalar zamanla bir birikim oluşturmakta ve literatür haline gelmektedir. Bu çalışmada, ele alınan kısa zaman dilimi içinde gastronomi ile ilgili çok sayıda akademik çalışmanın varlığı, bu alanın büyük bir hızla geliştiğini göstermektedir.
Gastronomi alanındaki bu kadar çalışmanın, alandaki faaliyetlerin "bilimsel ve sağlıklı” işlemesine vesile olacağı ümidini taşıyorum. Yapılan çok sayıda çalışma faaliyetlerin bilimsel ve sağlıklı olmasına katkı sağlıyorsa buna devam etmek gerekir. Ancak gastronomi "zevk ve haz almayı” merkeze alan bir düşüncenin sonucu olarak bu kadar çalışılan bir konu olmuşsa insanlık için olumsuz sonuçlar doğurabilecektir.